Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. liepos 8 d., penktadienis

Silpnybės ir džiaugsmai : Rammstein

Jau esu pripažinusi silpnybę vokiečių vyrams. Vieni iš jų - šešetas iš Berlyno Rammstein - grupė, kurie pirmieji užkariavo Amerikos rinką.

 Galit tik įsivaizduoti, kaip šokinėjau iš džiaugsmo birželio pabaigoj delfuose perskaičius straipsnį apie jų naujausią turą New world tour 2011-2012 ir planuojamą koncertą vasario 6d. KAUNO ŽALGIRIO ARENOJE... Geriausia tai, kad į ji galėsiu nukakti kad ir pėstute. ((: Bilietai jau mano rankose ir lieka tik nekantriai laukti, kada gi išauš ta pažadėtoji diena.
Tiems, kas nežino, kas tai per grupė, greičiausiai yra girdėję Du hast ar America. Grupės pavadinimas kilęs iš  vokietijos miestelio Ramštein pavadinimo, kuriame įvyko reaktyvinių lėktuvų katastrofa, nusinešusi 40 žmonių gyvybes. Miestelio pavadinimas ilgam įstrigo į žmonių atmintį. Grupė miestelio pavadinimą šiek tiek pakeitė - vietoj vienos m įterpė antrą. Taip gautas provokuojantis Rammstein pavadinimas, atspindintis jų muziką.
Kaikuriem tai nepatinka, tačiau pritariu jų pasirinkimui didžiąją dalį dainų tekstų rašyti vokiečių kalba. Pačiai man tai būdas mokytis naujus žodžius ir prisiminti jau mokamus, geriau pažinti kalbą. Smagus ir nenuobodus būdas. Juolab kad tekstai iš pirmo žvilgsnio net neprotingi, nešvankūs ir provokuojantys, tačiau tai ir yra užslėptas kabliukas, kad žmogus pakrutintum smegenėles ir prasmes atrastum. Labiausiai žaviuosi savo draugo įžvalgomis. Nors jis ginasi, kad niekada nemokėjo rašyti rašinių ir kalbos nebuvo mėgstamas dalykas, tačiau padiskutavus tekstų tema man lieka tik linksėti galvą.
Grupė stebina savo ugningais pasirodymais. Koncertuose scena dega atvira liepsna, o budintys ugniagesiai negali suprasti, kada jau atsukti gesinimo čiaupus, o kada dar vyksta šou. Tačiau technika atidirbta. Liepsnos pakyla 5cm tikslumu. Koncertų metu sudeginamos beveik dvi cisternos kuro. Visų bent kartą mačiusių Rammstein gyvai atsiliepimai tik geri. Pernai per Velnio akmenį laukiant blynų kalbėjomės su maždaug pusę amžiaus nugyvenusiu sunkiosios muzikos ištikimu fanu. Apie Rammstein pasirodymą 2001 ir 2010 metais Lietuvoje jis atsiliepė taip :
Vyras :,,Jie sugadino visus koncertus.''
Mes : ,,Kaip tai sugadino? Čia kaip suprast?''
Vyras : ,,Tiesiog geresnių pasirodymų nesu matęs gyvenime.''
Tai turėtų pasakyti viską. (:







1 komentaras:

  1. Rammstein forever!!
    Ak..tikiuosi pavyks varyti į jų koncertą kaip ir pernai! Jų šou kaip ir dainos nerealios!

    AtsakytiPanaikinti