Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. birželio 17 d., penktadienis

Sesija 2/4 ir sesija 3/4

2/4 Profesinė anglų kalba
Tikriausiai geresnio egzamino ir negali būti, kaip egzaminas pas panelę V. Kad taip visuose surašytų po 10 jau vien už atėjimą ir dar net neatsakinėjus...
Anglų kalba pas panelę V neturi lygių : Densing koma trys, divaid in to peirs ir vork in grūps. Ką jau kalbėti apie vertinimo sistemą nuo 9 iki 10. Per tuos pusantrų metų mano kantrybės ribos išsiplėtė kelioliką kartų. Ypač bandant su ja dėl ko nors susitarti.

3/4 Fizikocheminė analizė
... Ir taip po egzamino sužinojau, kad jonų gaudyklės - tai ne jonų lėkio detektorius, o kvadrupoliai. (Skamba labai nesuprantamai. Panašiai ir yra.) Kažkodėl buvo linksma rašyti. Pati dar neišsiaiškinau, kodėl. Gal, kad prieš egzą buvo pasirodęs kamanius aka kolonėlių meistras, aka ,,padarysim jums chromatografiją.'' Kaskart kyla šypsena prisiminus, kaip sudėtingi moksliniai dalykai gali būti taaaaip supošlinti. Skysčių chromatografija, kolonėlės regeneravimas, jonų mainai, tėkmės greitis, teorinių lėkštelių skaičius... Kai svaičiojom apie tai per farmės laborą vienintelio vyro grupėje žvilgsnis buvo : ,,Tos mergos... Trūksta vyrų...Bet galėčiau joms padėti. >:]''
Po fizikocheminės analizės kurso būtina prisiminti :

  1. Tam tikri alkaloidai švyti skirtingomis spalvomis : kokainas - šviesiai mėlyna, kodeinas - gelsva, nikotinas - tamsiai violetine.
  2. Potenciometrijoj matuojam potencialo šuolį, o konduktometrijoj - varžą arba santykinį laidį. 
  3. Kalorimetrija nėra metodas, kurio metu svarbios tiriamo tirpalo spalvos.
  4. Visada reikia žiūrėti, kur ir ką, ir į ką pili ir nelaistyti tiriamais tirpalais aparatų, jei to nereikalauja metodika. 
  5. Pabaigus dujų chromatogrfiją nepalikti atsukto vandenilio baliono, kad dujos tekėtų laisvai. (Kaip žinia, vandenilis, sumaišytas tam tikru santykiu su oru labai gražiai sprogsta - rauna stogą.)
Ryt laukia puikus savaitgalis Trakuose su kolegom. Tobulėsim profesiškai. Etanolinių ištraukų vertinimo pagrindu. ;]]
Tikiuosi, profesorius nepamiršo užsakyti gero oro, nes šiandien pirmąkart šįmet kiaurai sulijo vasarinis lietus. Jis įsibėgėjo vos per keletą minučių ausinėse skambant Pink Floyd'ų Great Gig in The Sky. Siautėjo kaip tas moters balsas dainoje. Nepaisant drėgmės, šalčio ir to fakto, kad iki plaučių uždeigimo trūksta taip nedaug   gatve ėjau debilės veidu - išsišiepus.

1 komentaras:

  1. Kaip mama kažkada sakė: nuo lietaus dar nei vienas neištirpo.. O šiaip palaistė - augsi.. (chuckle) Mane praeitą penktadienį sulijo kaip šuniuką, o šiandien sugebėjau užbėgti į parduotuvę ir įsigyti skėtį ir dar su 33 proc. nuolaida (chuckle)

    AtsakytiPanaikinti