Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Eksperimentai virtuvėje

Šiandien kaip niekad ,,pagavo'' įkvėpimas eksperimentuoti virtuvėje. Po keletos valandų darbo ant stalo garavo vakarienė plius desertas.

Kuskusas su daržovėm



Jau kurį laiką norėjau paragauti kuskuso, bet vis nesusiruošdavau jo nusipirkti. Kuskusas - tai gaminys iš manų kruopų, rečiau iš rupiai maltų miežių, puikus angliavandenių šaltinis, kurie svarbūs smegenų veiklai, yra gerai įsisavinami ir organizmo panaudojami.
Valgant labiausiai patiko, kad kuskusas smulkus. :] Nors Libijoje tikriausiai tai nei kieknestebina. :]]

Reikės:
200 g kuskuso
300 ml karšto sultinio iš Magi kubelio ir vandens
įvairių daržovių pagal skonį (pati paprasčiausiai nuzipirkau šaldytų daržovių rinkinį)

Į puodą supilam kruopas ir užpilam sultiniu. Paliekam 10min, kad pilnai išbrinktų.
Kol brinksta kruopos į įkaitintą keptuvę dedam sviestą, daržoves ir jas apkepinam. Išbrinkusias kruopas  sumaišom su daržovėm. Greita ir skanu ir sotu. Paskaičiavus kainą, gaunasi maždaug 7-8 litai.

Kavos putėsiai

Skanėstas, kuris turėtų patikti tokiem pat kavamanam kaip ir aš pati. :]] Gaunasi švelnus kavos skonis, nelieka kartumo, nes ji nuslopina grietinėlė.

Reikės : 
500 ml plakamosios grietinėlės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
5 šaukšteliai želatinos
100 ml užplikytos kavos be tirščių
Galima įdėti kavos likerio. (Kadangi toks namuose nesimėtė, neįdėjau. :]] )


Į puodelį suberiam želatiną ir užpilam kava. Gerai išmaišom, kad neliktų gumuliukų ir paliekam atvėsti. Viename inde išplakam kiaušinius su cukrumi, o kitame - grietinėlę. Kai kiaušinių plakinys pradeda stingti, su šaukštu supilame atvėsusią kavą su želatina ir išmaišom. Atsargiai sukrečiam išplaktą grietinėlę ir atsargiai maišome iš apačios į viršų, kad nesukristų putos, su kiaušiniais. Paruoštą masę sukrečiam į stiklines ar taures ir paliekame stingti šaldytuve porą valandų. Kaina - maždaug 8Lt.

Šiandien šventė vyriškam skrandžiui. :]]

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą